Spelleider

Wij van Laserspel vinden het belangrijk dat wij naast de verhuur van onze lasergamewapens ook advies geven over het spel.
Wanneer u het spel met een grote groep mensen speelt, raden wij aan om een spelleider te benoemen. Hiermee voorkom je dat er tijdens het spel onduidelijkheden ontstaan en/of vals wordt gespeeld.

Naast dat iedereen de spelvorm kent, is het ook belangrijk om duidelijk de spelregels met elkaar af te stemmen. Maak afspraken over wanneer iemand "af" is en geen levens meer heeft. Spreek ook een tijd af hoe lang een ronde/spelvorm duurt. Zo houd je het spel overzichtelijk, leuk en eerlijk!

Spelvormen

Scherpschutter

Ideale manier om kennis te maken met de laserwapens. Plaats een target en probeer deze te raken. Als je hem raakt ga je iets verder weg staan. Spelers kunnen ook oefenen door op elkaar te gaan richten en te zien of ze elkaar kunnen raken.

Team Knock out

Twee teams strijden tegen elkaar. Als een speler geen levens meer heeft, dan verlaat hij het spel. Het spel is voorbij als van één team alle spelers zijn uitgeschakeld. Het andere team is dan automatisch de winnaar.

Kill the VIP

Van elk team wordt een captain aangesteld. Deze wordt herkenbaar gemaakt. Het team dat als eerste de captain van de tegenstander heeft uitgeschakeld is de winnaar.

Targetspel

Ieder team verstopt meerdere targets in zijn gebied (afhankelijk van afname targets). Vervolgens krijgen de teams een bepaalde tijd om de targets van de tegenpartij te raken. Het team dat aan het eind van het spel de meeste targets heeft weten te raken heeft gewonnen.

Capture the flag

Terwijl het ene team zich op stelt om een vlag te verdedigen, probeert het andere team deze vlag te veroveren. In de beschikbare speeltijd mag de vlag weer terugveroverd worden. Wie aan het einde van de speeltijd de vlag heeft is het winnende team.

Locaties

Onze lasergame wapens zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Het bos leent zich uitstekend voor een lasergame spel en is daarmee de meest gebruikte locatie onder onze klanten. Tevens zijn er geen extra kosten verbonden om te spelen in het bos en kun je gebruik maken van natuurlijke elementen.

Hierbij een aantal locaties op aanraden van onze klanten:

  • Kwintelooyen in Rhenen
  • In de bossen aan de slaperdijk in Overberg
  • De bossen bij pannenkoekenhuis ’t Berghuis in Amerongen

Als je zeker wilt weten dat je ook bij slecht weer gewoon kunt spelen, dan kun je tegen een kleine vergoeding gebruik maken van diverse sport/gymzalen in en rondom Veenendaal. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op!